RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Є два рекорди": в Кабміні попередили українців щодо споживання електрики

В Україні знову зафіксували дефіцит потужності в енергомережі, який доводиться компенсувати залученням аварійної допомоги від країн-сусідів. Показниками споживання електроенергії за 7 та 11 грудня, було побито два рекорди поточного опалювального сезону.

Про це під час засідання Кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Готуємося до блекаутів: які прилади придбати вже зараз, доки не злетіли ціни

"Україна увійшла у стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І, водночас, ворог намагається завдати українській енергетиці найбільшої шкоди", - зазначив Шмигаль.

Він додав, що у мережі з'являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів. На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня.

"Сьогодні кожен українець може зробити свій внесок у нашу енергетичну стійкість. Для цього достатньо економити електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години. Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових відключень", - наголосив Шмигаль.

Він зазначив, що завдяки солідарності українців минулої зими вдалося "зірвати плани росіян занурити Україну у темряву". Також Шмигаль переконаний, що "ми зможемо повторити" і цього року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за крок від відключень світла перебував Київ.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві і області можливі відключення світла: що кажуть енергетики

Як залишитись з Інтернетом під час блекауту: поради Мінцифри

Чи будуть українці сидіти без світла через морози: Міненерго дало відповідь