RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

40 гривень за долар - не межа: який курс прогнозують банкіри в 2024 році

Експерти попереджають, що курс американської валюти рухатиметься надалі у бік подорожчання. Банкіри закладають курс на 2024 рік, який не перевищить 42 грн/дол.

Про такі зміни на валютному ринку у 2024-му розповів заступник голови правління, член правління "RwS bank" Олег Черненький.

Читайте також: Чи перетне гривня психологічну позначку? Прогнози курсу валют у 2024 році

За його словами, зараз банкіри розраховують на курс до 40 гривень за долар. За стабільних умов валюта може додати кілька гривень у вартості, але на кінець року не буде аномалій.

"Наразі це до 40 гривень за долар. У кінці 2023 року ми бачили невелике зростання, але це в межах очікуваного. Не думаю, що цього року, при умові збереження поточних умов, долар зросте більше, ніж до 42 грн", - повідомив він.

Також припускає, що Національний банк пом'якшить валютні обмеження, збільшивши місячні ліміти на продаж безготівкової валюти із 50 тис. до 100 тис. грн. Ймовірний перегляд стелі купівлі населенням безготівкової валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців із 200 тис. до 400 тис. грн.

"А в іншому, вважаю, що все залишатиметься, як є. Наприклад, виведення валюти за кордон, логічно, залишити під обмеженнями. Немає підстав наразі й для переходу до цілком вільного курсоутворення", - додав Олег Черненький.

За даними НБУ, на 5 січня офіційний курс долара встановлено на рівні 38,04 грн/$.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як змінився розмір держборгу України під час війни.

  • Вас також може зацікавити:

Долар перетне позначку у 50 гривень: коли українцям чекати нового курсу

Рада ухвалила держбюджет на 2024 рік: основні цифри

Долар від МВФ: яким буде курс гривні після війни