RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Чи перетне гривня психологічну позначку? Прогнози курсу валют у 2024 році

Іспанські економісти прогнозують, що офіційний курс долару у 2024 році зросте до 38,28 грн/дол. Українські економісти роблять ставку на стабільну міжнародну підтримку та вважають, що середній курс долара буде 37,5-38 грн/дол, а євро до кінця наступного року може подорожчати до 42 грн.

Про це йдеться у дослідженні іспанської консалтингової компанії Focus Economics на базі даних понад 20 світових та українських аналітичних установ, доступ до якого отримав журнал Forbes.

Читайте також: "План Б" без грошей Заходу: сподівайся на краще, але готуйся до гіршого

Іспанські аналітики вважають, що долар протягом наступного року буде 38,28 грн, а євро - 42,19 грн. Інфляція може досягнути 8,8% під кінець 2024 року. Водночас Національний банк України може поступово знизити облікову ставку до 11,8%, якщо пощастить.

У свою чергу, Кабмін заклав у бюджеті курс 41,4 грн/дол, подібного очікування курсу дотримується також Міжнародний Валютний Фонд. Засновник Concorde Capital Ігор Мазепа хоч і погоджується з Кабінетом міністрів у прогнозах, але вважає, що це можливо лише, якщо буде стабільна міжнародна підтримка України. Мазепа прогнозує, що середній курс на місяць в 2024 році буде 37,5-38 грн-дол, а до кінця року може зрости до 39-40 грн/дол.

Водночас президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак зазначив у коментарі "РБК-Україна", що середня вартість долара може триматися на рівні 40 грн та подорожчати до 42 грн під кінець наступного року. Це можливо у разі, якщо Україна отримає більшу частину від 42 млрд доларів міжнародної підтримки.

Раніше ми пояснювали, як поповнити банківську картку за кордоном.

  • Вас може зацікавити:

Кабмін збільшив доплати фахівцям на 20 відсотків: кого торкнулось

Як працюватимуть банки і СЕП на зимові свята: НБУ озвучив графік

Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям