RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кабмін не виділив кошти на "зуби дракона" під Запоріжжям: деталі

В Адміністрації Запорізької області скасували відкриті торги щодо закупівлі товарів оборонного призначення у рамках управління капітального будівництва через дефіцит фінансування.

Про це свідчать дані у системі електронних закупівель ProZorro.

Читайте також: Інженери зміцнюють кордон з Білоруссю: у ЗСУ розповіли про створення рубежів оборони, фото

У січні 2024-го оголосили тендер на 88,5 млн гривень для закупівлі 45 тисяч одиниць загороджувальних бетонних пірамід ("зубів дракона"). Відповідно до замовлення, їх мали доставити до середини березня цього року.

15 січня провели аукціон з трьома учасниками. Найпривабливішу ціну запропонувало Запорізьке підприємство "Алд Інжиніринг і Будівництво" у 70,2 млн гривень. Однак замовник раптово скасував тендер через нестачу фінансів з державної казни.

Як зазначається у службовій записці очільника Департаменту фінансів Запорізької облдержадміністрації Сергія Медвідя, хоч згідно з постановою уряду від 29 грудня минулого року №1415 "Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні", обласні військові адміністрації можуть замовляти роботи та послуги оборонного призначення, однак кошти на рахунки ОВА з держбюджету не надійшли.

Також відсутній розпорядчий документ уряду щодо розподілу фінансів із держказни Запорізької області на відповідні цілі.

До цього управління капітального будівництва Запорізької ОДА теж скасувало тендер із закупівлі обладнання для спорудження взводно-опорного пункту за 117 млн грн через відсутність учасників.

Раніше ми писали про візит до Роботиного президента України Володимира Зеленського, який перебував за 500 метрів від позицій російських окупантів в Запорізькій області.

  • Вас також може зацікавити:

На Харківщині в прикордонних районах встановлюють "зуби дракона": фото

ЗСУ на північному кордоні встановлюють "зуби дракона": фото і відео

"Лінія Хрєніна": в мережі показали, як виглядають білоруські "зуби дракона". Відео