RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Немає коштів? "Слуги" анонсували нові соцвиплати в Україні

З огляду на дефіцит коштів в умовах війни, система соціальної допомоги в Україні має бути переглянута, а обсяг скорочений.

Про це, як повідомляє Укрінформ, розповів нардеп від "Слуги народу", голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Читайте: Не всім "по кишені": в Раді озвучили суму бронювання від мобілізації

Обранець вважає, що деякі соціальні послуги держава має надавати, але їх обсяг повинен бути скорочений. За його словами, в країні має бути створена інша, більш збалансована система, яка враховує сучасні реалії, а не реалії 80–90-х років.

"І, мені здається, в умовах і дефіциту бюджету, і зниження допомоги ми, напевно, будемо переглядати це", - розповів нардеп.

Він визнав, що зменшення соціальних гарантій, які вважає "радянським спадком", суперечить Конституції і може викликати несприйняття у громадян.

"Це радянський спадок. Він закарбувався у Конституції, на жаль, де чорним по білому написано, що Україна – це соціальна держава, і купа соціальних гарантій. Перше, що нам розкажуть з вами, – що ми діємо неконституційно, забираючи соціальні права громадян", – сказав Наталуха.

Нагадаємо, раніше Дмитро Наталуха підрахував, що в Україні є близько 3,4 мільйона чоловіків призовного віку, про яких державі нічого не відомо.

  • Читайте також:

Європа нарешті зрозуміла, хто заплатить за відновлення України – голова економічного комітету ВР

Доплати українцям до пенсії в 2024 році: хто має право і які є умови

Виплати безробітним у 2024 році: що треба знати