RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відпочинок у Карпатах в кінці зими: які зараз ціни на курорті

Під кінець зими попит на проживання у Карпатах суттєво впав проти різдвяно-новорічного періоду. Через це відчутно знизилися й ціни на відпочинок на популярних курортах "Буковель" та "Драгобрат".

Про це повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: Житло для мільйонерів: скільки коштують в Буковелі найдорожчі апартаменти

Цінова ситуація наприкінці зими у Карпатах

Як пише видання, у другій половині грудня 2023-го та першій половині січня 2024 року попит на відпочинок у Карпатах на тлі війни був настільки високим, що вартість житла іноді досягала пікових значень. Дехто робив націнки +50% від цін восени.

Проте після завершення свят у другій половині січня і до середини лютого сніг залишався не на всіх курортах Карпат, що похитнуло відвідуваність та ціни на проживання у цих регіонах.

Також негативно вплинули у цих населених пунктах перевірки та блокпости ТЦК, що ще більше призвело до зменшення кількості туристів. Це було більш помітно на курортах Закарпаття. Проти січня ціни на житло у Карпатах у лютому знизилися на 15-20%.

Зараз відпочинок на Драгобраті та в Буковелі став доступнішим. Під кінець лютого стандартний двомісний номер у Драгобраті коштує 2-3 тис. гривень за добу.

Поблизу у Ясині ціни ще вигідніші - від 700 до 1,2 тис. гривень за номер.

Майже аналогічна цінова ситуація - у порівнянні Буковеля з Татаровим та Яблуницею.

Заощадити на проживанні можна, розглянувши бронювання житла у населених пунктах поруч з популярними курортами Карпат. Біля Буковеля - Яблуниця, Татарів, Микуличин, а біля Драгобрата – Ясіня, Лазещина та Кваси.

Також у лютому на велику кількість садиб пропонують знижки на проживання. Тому міжсезоння в Карпатах може бути і вигідним, і принести неповторні враження від природи гір.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що проживання в готелі категорії 4 зірки перед новорічними святами у Буковелі коштувала 6-8 тисяч гривень за добу.

  • Вас також може зацікавити:

До Буковеля - "з вітерцем" у гаманці: скільки коштує доїхати на курорт на таксі

Житло для мільйонерів: скільки коштують в Буковелі найдорожчі апартаменти

Булочка за 100 грн і салат з капусти за майже 300: фото цін на їжу на Буковелі