RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коли Польща і Україна розблокують кордон: прогноз Мінагрополітики

Аграрні асоціації України та Польщі продовжать переговори наступного тижня з метою зняття обмежень на транзит агропродукції, що може стати основою для міждержавних домовленостей.

Про це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Польські страйкарі почали блокувати автобуси на виїзд і на в’їзд з України

"Перші зустрічі, що відбулися між сторонами, були не тільки на політичному рівні, а й асоціації виробників аграрної продукції. Це вперше відбулася така профільна та професійна дискусія. Наразі мають за напрямами асоціації відпрацювати кожну галузь, представники якої були на зустрічі: малина, сік, мед, яйця, зернові, м'ясо птиці. В результаті, вони повинні фіналізувати ці домовленості в готовому вигляді. Завдання на квітень, щоби у перші тижні цього місяця отримати конкретний результат" , - сказав Висоцький.

Він додав, що Україна продовжить наполягати на тому, що транзит українського зерна та розблокування кордону - це два питання, які ставляться паралельно, а не окремо одне від одного. На думку української сторони, транзит має бути доступний без будь-яких блокувань.

Раніше "Апостроф" писав, як блокада поляками кордону впливає на ціни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Польща зупинилася в заторах через найбільший протест фермерів: карта

У Польщі фермери заблокують усі найважливіші траси: карта страйків

Бунт польських фермерів: коли криваве російське зерно можна купувати, а українське - блокувати