RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як дізнатися про призначення субсидії: роз’яснення ПФУ

В Україні виявили 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть розраховувати на житлову субсидію, але поки що за отриманням виплати не зверталися.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Читайте також: Дозволяє не платити за комуналку: хто з українців може отримати річну пільгу

"Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601)", - йдеться у повідомленні.

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким поінформовано про можливість отримання виплат. Щоб перевірити, чи ваше домогосподарство є потенційним субсидіантом, потрібно зробити кілька кроків.

На веб-порталі Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) у правому верхньому кутку екрану натисніть кнопку "Вхід" та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), Дія. Підписи чи ID.GOV.UA.

На лівій панелі виберіть пункт "Мої повідомлення" та перейдіть на вкладку "Індивідуальні повідомлення". Якщо ви визначені потенційним отримувачем житлової субсидії, то тут ви зможете ознайомитись із відповідною інформацією від Пенсійного фонду України.

Раніше "Апостроф" писав, хто може не платити судовий збір в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Субсидії на зиму: що треба знати пенсіонерам

Субсидії на новий опалювальний сезон: як дізнатися про призначення в інтернеті

Як відрізнити пільги від субсидій: Кабмін виступив з роз’ясненням