RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Чи варто підвищувати тарифи на світло: відверта відповідь Міненерго

У Міністерстві енергетики України висловилися про ймовірне підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Зокрема, торік підняття цін для населення дало можливість безпечно пройти опалювальний сезон.

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колесник в етері національного телемарафону.

Читайте також: У Раді виправдовуються, чому треба підвищити тариф на світло під час війни

"Хочеться зазначити, що незначне підняття тарифу, яке відбулося у 2023 році, додало системі 3 ГВт, які дали можливість безпечно і стало пройти опалювальний сезон", - наголосив він.

Зокрема, Колесник уточнив, що торік стало можливим економічно збалансувати суб'єктів ринку електричної енергії, завдяки чому були гроші на відновлення, підготовку до опалювального сезону, проведення повноцінної ремонтної кампанії, у тому числі ремонт пошкодженого обладнання від попередніх російських обстрілів критичної інфраструктури України.

"Таким чином кількість обладнання, яке було готове до опалювального сезону, було додатково 3 ГВт, які давали змогу збалансувати систему між попитом і пропозицією", - додав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні до кінця травня не збираються підвищувати тариф на світло.

  • Вас може зацікавити:

Тарифи штучно занижені: на скільки може подорожчати для українців електроенергія

Яким буде тариф на світло з 1 травня: Кабмін ухвалив рішення

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше