RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Раді виправдовуються, чому треба підвищити тариф на світло під час війни

Через масовані удари Росії по енергосистемі України є потреба у підвищенні тарифів на світло для побутових споживачів.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в етері "Київ 24".

Читайте також: Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

"Довгий час енергетики в Україні були у дуже складному становищі, вони потребують великих грошей. І ці гроші, у тому числі мій прогноз - будуть і через тарифну політику (перегляд тарифу для населення - "Апостроф"), якась частина грошей буде залучатися", - заявив Кучеренко.

За його словами, наразі тарифи на світло для побутових споживачів нижче, ніж для промисловості, адже фактично бізнес платить за населення.

"Будь-який бізнес платить по 6-7 гривень за кВт-г. Ці гроші дають можливість тримати (рівень тарифу - "Апостроф") для населення на рівні 2,64 гривні, бо населення нижче собівартості споживає, а бізнес значно вище собівартості споживає. Тому працюючий бізнес - запорука того, що в нас ціна може триматися на тому рівні, що вона є", - пояснив нардеп.

Також Кучеренко додав, що на даний момент Міністерство енергетики України шукає можливі варіанти перегляду тарифу на світло. Водночас фінальне рішення щодо цього залишається за урядом.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні до кінця травня не збираються підвищувати тариф на світло.

  • Вас може зацікавити:

Тарифи штучно занижені: на скільки може подорожчати для українців електроенергія

Світло подорожчає, але не у травні: чи будемо платити 5 гривень за кіловат

Масовані удари по енергооб'єктах в Україні: якої мети хоче досягти Росія