RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Українцям хочуть підняти податки та військовий збір: подробиці законопроєкту

Зміни у законопроєкті про підвищення податків, над якими працює Кабмін, стосуються як ПДВ, так і військового збору, розмір якого може зрости та бути запровадженим для ФОП на спрощеній системі оподаткування.

Про параметри майбутнього законопроєкту розповіли четверо депутатів із фінансово-економічного блоку Ради та високопосадовець у Кабміні, інформує "Forbes".

Зазначається, що військовий збір можуть підвищити з 1,5% до 5%. Таку ж ставку можуть ввести і для фізичних осіб-підприємців. Також обговорюється можливість підвищення ПДВ на 2-3%.

Основною причиною можливого підвищення податків є зростання військових потреб країни. За словами співрозмовника видання у фінансовому комітеті Верховної Ради, додаткові потреби держбюджету оцінюються в 400-500 мільярдів гривень.

“Навіть без урахування мобілізації потрібно 400 млрд грн на закупівлю та ремонт військової техніки. Міністерство фінансів працює над законопроєктом про підвищення військового збору та податку на додану вартість (ПДВ). Йдеться про підвищення ПДВ, військового збору, а також запровадження його для ФОПів, що працюють на спрощеній системі оподаткування. До Ради відповідний законопроєкт може потрапити наприкінці червня – початку липня”, - йдеться у повідомленні.

Підготовку такого документа підтвердив заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк. Він наголосив, що не знайомий з деталями проєкту та висловив свою думку щодо цього.

"Все. Приїхали. Правдо виглядає дивно, що ще пару місяців тому деякі урядовці на кешбек 20 млрд грн хотіли спустити, а Шурма з 10-10-10 бігав? Пр***ли з своїм популізмом час коли можна було не так боляче ситуацію вирішувати. При цьому, це тільки половина з необхідних заходів. Там є ще паралельно друга - скорочення видатків…", - написав нардеп у Telegram-каналі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям готують обмеження на грошові перекази.

  • Вас також може зацікавити:

Грошова допомога 10 800 грн: хто і в яких областях може отримати виплати

Танцюють всі: як влада покращила життя українським пенсіонерам

Що буде з гривнею: прогноз курсу валют до кінця 2024 року