RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

МВФ висунув Україні низку вимог

Міжнародний валютний фонд додав низку вимог до України, серед яких - внсення змін до Митного кодексу для посилення боротьби з корупцією, проведення першого в історії зовнішнього аудиту НАБУ, створення нового вищого адміністративного суду та лібералізація валютного контролю.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, Україні потрібно буде привести свої митні операції у відповідність із законодавством Європейського Союзу, зміцнити доброчесність персоналу та запровадити прозорий процес найму персоналу. Україна має продемонструвати прогрес у боротьбі з корупцією, яка підірвала її економіку з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році, щоб підтримувати надходження міжнародної фінансової допомоги.

Крім того, меморандум МВФ додатково передбачає проведення першого в історії зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро України незалежними аудиторами.

Крім того, МВФ очікує від українського уряду посилення кримінально-процесуального кодексу, створення нового вищого адміністративного суду; мобілізацію внутрішніх надходжень, щоб допомогти задовольнити все ще високі потреби у видатках, посилити податкове адміністрування; пом’якшення монетарної політики; збереження НБУ чистих резервів до 28,8 млрд доларів з 27,9 млрд доларів на кінець вересня.