RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

"Дія" запустила сервіс для прийому заяв до Реєстру збитків

На порталі державних послуг "Дія" став доступним сервіс прийому заяв до міжнародного Реєстру збитків для власників житла, що було пошкоджене чи знищене через російську агресію.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства цифрової трансформації.

Там зауважили, що тепер усім українцям доступна можливість написати заявку та відправити до Реєстру. Очікується, що так сформується фундамент для майбутніх репарацій, які муситиме сплатити держава-агресорка.

"Відтепер усі українці, чиє житло пошкоджено чи знищено внаслідок російської агресії, можуть подати заяви до міжнародного Реєстру збитків", - зазначається у повідомленні.

Послугою можуть скористатися громадяни, нерухомість яких була зруйнована чи пошкоджена через дії Росії. Зокрема ті, чиє право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав, якщо нема акту про пошкодження майна від місцевої влади чи житло розташоване у "гарячих точках" і на окупованих територіях.

"Нині кожен, у кого житло зазнало руйнувань, починаючи з 24 лютого 2022 року, та розташоване на території України, включно з тимчасово окупованими територіями та півостровом Крим, може подати заяву на відшкодування", - йдеться у заяві Мінцифри.

Як відомо, про створення Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією РФ проти України, повідомили у травні минулого року.

Нагадаємо, днями Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про зміну статусу асоційованого члена на повноправного учасника в Реєстрі збитків для України (RD4U).