RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

18 вересня

Всі новини

Словаччина погрожує зупинити поставки дизелю в Україну

Словаччина готова припинити постачання дизельного пального в Україну, якщо влада не змінить рішення про заборону на транспортування нафти російського "Лукойлу".

Про це заявив словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо, повідомляє видання Dennik N.

За його словами, йдеться про призупинення постачання ресурсу словацькою компанією Slovnaft. Зараз частка обсягу постачання Словаччини становить 10% від загального обсягу споживання дизельного пального в Україні.

Фіцо зауважив, що вже обговорив відповідне питання з українським послом Мирославом Кастраном, якого попередив про зупинку постачання дизеля, якщо заборону на поставки російської нафти не скасують.

"Якщо транзит російської нафти через Україну не буде відновлено найближчим часом, Slovnaft не продовжуватиме постачати в Україну дизельне паливо", - повідомив політик.

Також вважає, що Європейський союз повинен розглянути "різні формати співпраці з РФ", щоб убезпечити від дефіциту сировини.

Нагадаємо, раніше в Угорщині звинуватили Україну у шантажі у вигляді припинення транзиту нафти російської компанії "Лукойл" та озвучили три варіанти виходу із ситуації.

Як відомо, у червні поточного року Рада нацбезпеки та оборони України поширила санкції на транзит нафти з РФ.