RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Росіяни планують нелегально вивезти більші обсяги українського збіжжя, - ЦНС

Російські окупанти мають намір розширити масштаби нелегального вивезення зерна із тимчасово окупованих територій України через морські порти у Маріуполі та Бердянську.

Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву (ЦНС).

Як наголошується у повідомленні, окупанти хочуть вивезти більші обсяги сільгосппродукції та інших товарів. Також росіяни планують вивезти обладнання із металургійних підприємств.

Під час жнив-2024 на тимчасово окупованій території Херсонщини росіяни зібрали близько 1,3 млн тонн зернових та зернобобових культур, більшу частину з яких планують відправити за межі ТОТ.

У 2024 році окупанти вже організували близько 15 "рейсів" з українським збіжжям з тимчасово окупованих територій України до РФ з порту Маріуполя.

"Центр національного спротиву закликає надавати інформацію про тих, хто причетний до злочинів кремля задля можливості притягнути їх до відповідальності за свої дії. Про ворога, його колаборантів та гауляйтерів пишіть на наш анонімний чат-бот", - наголошується у повідомленні ЦНС.

Раніше "Апостроф" писав, що посол у Британії Валерій Залужний зайнявся питанням покарання Росії за вивезення вкраденого зерна з окупованих територій України.