RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Очільника Міненерго викликали в Раду через корупційні скандали

Український парламент викликав на середу, 21 серпня, голову Міністерства енергетики Германа Галущенка через низку гучних корупційних скандалів, які стались останнім часом.

Про таке рішення Верховної Ради повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що рішення викликати міністра в Раду підтримало 270 народних обранців.

Очікується, що міністр витупить із доповіддю про роль його відомства у боротьбі з корупцією в енергосекторі. Нардеп нагадав, що приводом для цього стали одразу три підозри від Національного антикорупційного бюро за місяць трьом чиновникам з його відомства.

"Парламент підтримав рішення невідкладно викликати на завтра Міністра енергетики Германа Галущенка з доповіддю про роль міністерства у боротьбі з корупцією в енергетичному секторі", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, днями заступнику міністра енергетики Олександру Хейлу та трьом його спільника оголосили про підозру через отримання хабаря у пів мільйона доларів. За це обіцяли надати дозвіл на вивіз гірничо-добувного обладнання з прифронтових районів. Дії кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу.

Раніше ми писали, що працівники Національного антикорупційного бюро викрили схему зловживань на АТ "Харківобленерго" під час закупівель. Збитки завдано бюджету на понад 12,5 млн грн.