RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Єврокомісія виділить Україні €35 мільярдів кредиту

Єврокомісія надасть Україні кредит розміром 35 млрд євро в рамках зобов'язань G7.

Про це глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн написала на своїй сторінці в соціальній мережі Х.

Позику надають у межах узгодженого країнами G7 плану кредитування на 50 млрд доларів за рахунок використання заморожених активів РФ.

"Невпинні російські атаки означають, що Україна потребує постійної підтримки з боку ЄС. Європейська Комісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в рамках зобов'язань G7. Це ще один значний внесок ЄС у відновлення України", - написала президентка Єврокомісії.

Видання Finantial Times уточнює, що під час свого візиту в Київ Урсула фон дер Ляєн оголосить про виділення Україні кредиту ЄС у розмірі 35 млрд євро в рамках плану G7 щодо залучення 50 млрд доларів за рахунок майбутніх прибутків від заморожених російських державних активів. Вона також має "зустрітися з лідерами в Києві, щоб обговорити низку питань - від готовності до зими до оборони, вступу в ЄС і прогресу щодо кредитів G7".

"Апостроф" вже повідомляв, що вранці 20 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн потягом прибула до Києва.

Крім того, нагадаємо, видання Reuters зазначало, що Європейська Комісія представила послам ЄС три нові можливі способи подовження санкцій щодо заморожених російських активів. Це є критично важливим для забезпечення кредиту G7 для України в розмірі 50 мільярдів доларів.