RU  UA

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

23 вересня

Всі новини

"Майбутня зима буде складною": Блінкен повідомив про зібрані $4 млрд для енергетики України

В Україні майбутній опалювальний сезон буде складним, однак західним партнерам за два роки вдалося зібрати понад 4 млрд доларів на відбудову українських об'єктів енергетики, пошкоджених російськими обстрілами.

Про це повідомив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, пише "Укрінформ".

Посадовець, виступаючи під час міністерського засідання у форматі "G7 плюс" у Нью-Йорку щодо підтримки енергосектору України, наголосив, що російський диктатор Володимир Путін прагне використати енергетику та холод як зброю у бажанні підкорити Україну.

"Ми разом, країни G7 та інші партнери, впродовж останніх двох років працювали над мобілізацією ресурсів для України, для її народу, щоби забезпечити їм необхідні енергоносії, і щоби країна могла постачати електрику людям... Ми знаємо, що майбутня зима буде складною, тому наші країни щодня працюють разом, щоби надати Україні те, що їй потрібно, аби пережити зиму", - повідомив Блінкен.

Очікується, що учасники засідання міністрів обговорять поточну ситуацію та плани на найближчу перспективу у питанні відновлення енергоінфраструктури України, яка постраждала від обстрілів РФ.

Як повідомляв "Апостроф", в рамках захисту критичної інфраструктури від ворожих атак одним із варіантів, який розглядає уряд, є переміщення енергооб'єктів під землю.