RU  UA

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87

Новини

26 вересня

Всі новини

Німеччина збільшить фінансову допомогу Україні: на що підуть гроші

Парламент ФРН погодив збільшення фінансової допомоги для України. Зокрема, кошти оперативно нададуть для відновлення енергетичної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті німецького уряду.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Німеччина перерахує додаткові 170 млн євро для сфери української енергетики.

"Російсько-загарбницька війна завдала величезної шкоди українським містам та інфраструктурі. Таким чином, Німеччина виділить додатково 170 мільйонів євро в короткостроковій перспективі для відновлення української енергетичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Також Бундестаг підтримав розширення обсягу фінансування військової підтримки Збройних сил України на близько 400 млн євро.

За словами речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, зокрема, за ці кошти Україна зможе здійснити закупівлі систем Протиповітряної оборони.

"Це дозволить закупити додаткові засоби протиповітряної оборони, танки, безпілотники, боєприпаси та запчастини, що ефективно зміцнить українські Збройні сили в захисті своєї країни", - повідомили в уряді.

Нагадаємо, що раніше у США повідомили, що Україні майбутній опалювальний сезон буде складним, однак західним партнерам за два роки вдалося зібрати понад 4 млрд доларів на відбудову українських об'єктів енергетики, пошкоджених російськими обстрілами.