RU  UA

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90

Новини

21 жовтня

Всі новини

Загроза підвищення тарифів на енергоресурси в Україні: у Мінфіні зробили заяву

У Міністерстві фінансів запевняють, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) не вимагає підвищення тарифів на енергоресурси в Україні. Відповідної вимоги немає у новому меморандумі.

Про це йдеться у повідомлені на офіційному порталі Міністерства фінансів 21 жовтня.

Там зауважили, що в оновлених меморандумах з фондом розглядалась потенційна ймовірність підвищення тарифів на енергоресурси виключно за умови виділення достатніх коштів на покриття витрат вразливих домогосподарств (субсидій).

"Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобовʼязань щодо збільшення тарифів на енергоносії під час війни", – зазначили у Мінфіні.

Як відомо, 18 жовтня рада Міжнародного валютного фонду закінчила п’ятий перегляд договору в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України, надавши дозвіл виділити 1,1 млрд доларів. Тобто, загальне фінансування сягне 8,7 млрд доларів. Програма розширеного фінансування діє з 2023 року і розрахована до 2027-го.

Раніше ЗМІ писали, що МВФ виступає за можливість підвищення тарифів на енергоносії за умови підтримки бідного населення.

Як повідомляв "Апостроф", український уряд зафіксував пільгову ціну на природний газ для населення та виробників тепла до кінця квітня 2025 року.