RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Трампа віддали наказ, який може вплинути на фінансову допомогу Україні

У Білому домі США видали наказ Державному департаменту й Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) тимчасово припинити перерахування фінансової допомоги за кордон для перевірки, це рішення може зупинити виділення американської фінансової допомоги для України.

Про це пише видання "Голос Америки".

Так, адміністративно-бюджетне управління Адміністрації президента Дональда Трампа зобов'язало відомства припинити витрачати гроші на програми, які не затверджені на офіційному рівні. Зокрема, фінансування буде заморожено за наступними напрямками: медицина, боротьба з наркотиками, миротворчі операції та розвиток територій.

На думку окремих джерел у Вашингтоні, таке рішення "обріже" допомогу іноземним державам на суму до 4 млрд доларів. Якщо "заморозка" не припинить дію до 30 вересня - гроші повернуться до федерального бюджету. У Конгресі активно критикують даний проект, оскільки він був прийнятий прямо перед початком парламентських канікул і заблокувати його не буде можливості.

"Презирство, з яким адміністрація ставиться до Конгресу, разюче. Коли Конгрес вирішує, скільки ми повинні витратити на іноземну допомогу, це не просто пропозиція. Це закон, підтриманий Конституцією ... Указ руйнує лідерство США по всьому світу" - заявив голова Комітету закордонних справ Палати представників Еліот Енгел.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Україна звернулася до США із запитом про покупку ще партії протитанкових ракетних комплексів Javelin.