RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Україна готується до закупівлі потужної зброї у США: спливли подробиці

Україна звернулася до Сполучених Штатів із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, передає "Радіо Свобода".

Україна "хотіла б придбати більше Javelin" із оборонною метою за програмою зовнішніх військових продажів Міністерства оборони США, уточнив американський дипломат.

Проте, офіційної відповіді США на запит України поки що немає.

Про зацікавленість України в отриманні більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin у березні 2019 року повідомляв і спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

"Джавелін" (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

На яку зброю від США може розраховувати Україна читайте в матеріалі "Апострофа": Американські ракети для України: коли ми їх отримаємо.