RU  UA

Є дуже суперечлива норма: нардеп вказав на важливий нюанс з прийняттям бюджету-2021

Дуже важливим моментом в ухваленні бюджету-2021 є питання, чи буде залишений податок з акцизу на паливо місцевим громадам.

Про це в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV розповів народний депутат України, член депутатської групи "Довіра" Павло Бакунець.

Він уточнив, що зараз йде велике обговорення не тільки бюджету, а, головне, бюджетного кодексу, який за статтями буде голосуватися перед бюджетом. При цьому депутатська група "Довіра", яка складається з мажоритарників, зацікавлена в тому, щоб бюджет був схвалений.

"Однак наразі важливою і дуже суперечливою є норма по місцевим бюджетам. Тому що коли ми розглядаємо в залі бюджет на наступний рік і бюджетний кодекс, в даний час і місцеві громади розглядають свої бюджети і планують, як жити в наступному році. Вони не знають, чи буде у них залишено податок з акцизу на паливо, або ж Верховна Рада не залишить цієї можливості для розвитку наших громад", - зазначив нардеп.

Бакунець додав, що в даний час йдуть кулуарні обговорення про те, щоб залишити хоч якусь частку від акцизу на паливо на місцях і дати можливість громадам для розвитку.

"Разом з тим, якщо буде підтримана така позиція, то депутатська група "Довіра" точно буде підтримувати бюджетний кодекс", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Бюджет проголосують з багатьма недоліками і надуманими цифрами - нардеп Павло Бакунець.