RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Що буде з курсом долара після скасування обмежень на покупку валюти: озвучено прогноз

Національний банк України запланував з 5 листопада скасувати обмеження на покупку валюти і банківських металів для фізичних осіб, на думку експертів, це полегшить свободу дій на валютному ринку.

Про це повідомляється в матеріалі "Фактів".

Таким чином, з початку листопада на валютному ринку відбудуться зміни, оскільки будь-який українець зможе купувати іноземну валюту на будь-яку суму, нині ж діє заборона на купівлю громадянами валюти в еквіваленті понад 150 тисяч гривень в день.

У прес-службі НБУ вважають, що такі зміни не вплинуть на валютний ринок, оскільки "переважна більшість операцій з обміну здійснюється на суми менше 150 тисяч гривень". Також в регуляторі підкреслюють, що очікування українців щодо інфляції в зв'язку з цим рішенням лише поліпшуються, що позитивно впливає на курс гривні. Відзначається, що анонсоване скасування заборони є черговим кроком для полегшення роботи на українському валютному ринку з 30, і всі попередні лише зміцнювали національну валюту.

Експерти також зі стриманим оптимізмом сприйняли нову ініціативу НБУ і вказали на загальні сприятливі для України тенденції.

"Курс гривні зміцнився на позначці 25 грн за долар. Світові інвестиційні банки озвучили сприятливі курсові прогнози на поточний і наступний роки", - зауважив керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в холдингу JP Morgan заявили, що їх очікування щодо української економіки змінилися на більш оптимістичні. У зв'язку з цим був опублікований новий прогноз щодо курсу гривні на найближчі роки.