RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

У США озвучили цікавий прогноз курсу гривні

У відомому фінансовому холдингу JP Morgan прийняли рішення змінити прогноз щодо курсу гривні до 1 січня 2020 року, за словами аналітиків, очікування змінилися на більш оптимістичні для української валюти.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на заяву JP Morgan.

Так, за словами американських експертів, до кінця 2019 року очікується курс приблизно в 25 гривень за долар. У попередньому прогнозі, місяцем раніше, було зазначено, що долар в Україні коштуватиме 25,5 гривень.

При цьому, в першому кварталі 2020 року гривня може знизитися до 25,5 за долар, у другому впаде ще на 80 копійок, а потім ще на 70, і до зими 2020 року курс буде 27 гривень за долар.

Також були представлені підрахунки по зростанню ВВП, який на думку експертів, в 2020 році істотно знизитися - з 4,3% до 3,8%.

Найбільшим ризиком для української економіки в JP Morgan називають судовий процес по "ПриватБанку".

"Приватбанк залишиться великою загрозою для співпраці з Міжнародним валютним фондом, швидше за все, протягом трьох років після узгодження EFF", - заявили аналітики.

У прогнозі враховано обов'язкове прийняття закону про криміналізацію незаконного збагачення, схваленого Верховною Радою в першому читанні. Цей крок повинен стабілізувати економіку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінекономрозвитку заявили, що за умови продовження співпраці України з МВФ очікують курсу приблизно в 25 гривень за долар у вересні 2020 року.