RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

НБУ може "зіграти" в ревальвацію: озвучено прогноз по курсу долара в Україні на літо

До кінця року долар протримається в курсовому значенні 27 грн +/- 50 коп, за умови що НБУ не стане зміцнювати курс до 25 UAH/USD на літо і осінь, як це було в минулому році.

Як повідомляє " Апостроф", таку думку висловив в інтерв'ю "Мінфіну" викладач макроекономіки "Бізнес-школи MIM-Київ", головний економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар.

"Сподіваюся, до цього не дійде. Помилки минулого року, коли таким чином придушили експортне і промислове виробництво на 7-10%, сподіваюся, будуть враховані", - зазначив економіст.

На його думку, серйозного курсового ризику в цьому році немає. Кухар не згоден з прогнозом Мінекономіки, згідно з яким середній курс на рік складе 29,5 грн/$, а до кінця року 31,5 грн/$.

"Думаю, що рік ми закінчимо в курсовому значенні 27 грн +/- 50 коп. Хоча, знаючи тягу НБУ до інфляційного таргетування, не виключено, що з нами зіграють в торішню ревальвацію і зміцнять курс до 25 грн/$ на літо і осінь" , - заявив він і додав, що графік платіжного балансу дозволяє це зробити.

Як повідомляв "Апостроф", на цьому тижні долар може помірно знизитися до гривні. На думку аналітика "Альпарі" Вадима Іосуба, на міжбанківському валютному ринку курс долара буде коливатися близько 26,7 гривень, а на готівковому ринку - в межах 26,6-26,9 гривень за долар.