RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ринок буде "грати" на посилення гривні: аналітик дав прогноз курсу долара на червень

Експерт дав прогноз, як на курсі долара позначиться очікуване надходження першого траншу в рамках нової кредитної угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це повідомляє "Сегодня".

Як зазначив президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак, протягом найближчого місяця золотовалютні резерви НБУ виростуть мінімум на 3-4 млрд грн. І це стане фактором посилення гривні. Однак, на його думку, це не призведе до занадто сильного зміцнення української валюти.

"Якби ці гроші проходили через міжбанківський ринок, тобто потрапляли в бюджет через міжбанк, тоді долар міг би дуже швидко подешевшати до 23 грн. Але, оскільки це будуть двосторонні домовленості, я не думаю, що буде прямий вплив цих грошей на курс. Втім, може бути такий дотичний, опосередкований вплив. Чим більше золотовалютні резерви, тим гривня міцніша", - пояснив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", експерти прогнозують, що до кінця карантину курс валют може залишатися стабільним. Однак потім долар, можливо, подорожчає. На початку червня курс долара може вирости і перетнути позначку в 27 гривень за долар.