RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Україну чекають валютні "гойдалки": озвучено прогноз по курсу долара на 2021 рік

В Україні в наступному році очікуються валютні "гойдалки" - долар може як зростати, так і стабілізуватися.

Про це повідомляє "Обозреватель".

За прогнозами Oxford Eсonomics, можливе погіршення відносин з МВФ несе для України великі макрофінансові ризики. Аналітики вважають, що курс гривні в Україні в 2021 році буде на рівні 28,4 грн за долар, хоча раніше прогнозували 27,4.

Українська влада впевнена, що долар у середньому буде коштувати в наступному році близько 29,1 грн, але експерти припускають, що курс може піднятися ще вище - до 30 грн за долар.

"Зараз у нас складна економічна ситуація і нам потрібно розуміти, що без девальвації гривні виконати навіть той дефіцитний бюджет буде дуже складно. Думаю, що є два сценарії розвитку ситуації. Перший - матимемо плавне зростання в наступному році і дійдемо в конкретні дні до 29 грн за долар. Другий варіант - можемо отримати ревальвацію до 26,5 грн за долар", - заявив аналітик Володимир Мазуренко.

Відзначається, що ситуація з доларом буде залежати від багатьох факторів - позиції Національного банку, співпраці з МВФ, відновлення світової економіки, обсягу інвестицій в країни, що розвиваються і т.д.

Як повідомляв "Апостроф", подальше знецінення української гривні щодо долара може привести до подорожчання деяких товарів, серед яких - товари з-за кордону і продукти харчування.