RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні може різко змінитися курс долара: озвучено прогноз до кінця березня

Старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб прогнозує два сценарії ситуації на валютному ринку України: за оптимістичним з них, гривня щодо долара зміцнитися до кінця поточного місяця ще на 60 копійок, її курс досягне позначки 27,4 грн / дол.

Такий прогноз експерт повідомив виданню Obozrevatel.

За його словами, гривня на валютному ринку протягом минулої зими уникла різких потрясінь - не було ні сильної девальвації, ні значного її зміцнення.

"Якщо говорити про динаміку за весь лютий, курс долара, встановлений НБУ, знизився на 0,9%, а євро виріс на 0,1%. Це відбулося на тлі зростання валютної пари EUR/USD на світовому ринку з 1,2100 до 1,2230 (+ 1,1%) ", - зазначив аналітик.

Втім, вже перший тиждень березня може супроводжуватися незначною девальвацією гривні, долар може подорожчати на 10-20 копійок. Зміцнити гривню може початок посівної кампанії в Україні, яка буде стимулювати представників аграрного бізнесу продавати валютну виручку.

Якщо ж цього не відбудеться, то долар до кінця березня може подорожчати до 28,5 грн / дол.

"Долар США буде торгуватися в діапазоні 27,4-28,5 грн, європейська валюта - в діапазоні 33,5-34,8 грн", - прогнозує Вадим Іосуб.

Детальніше про те, що відбувається на валютному ринку, і яким буде курс гривні в найближчій перспективі і до кінця 2021 року читайте в матеріалі "Апострофа": Купуємо долари? Яким буде курс гривні в 2021 році