RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Курс гривні до долара, що плаває, повернутися: експерт назвав головну умову

Національний банк України поверне плаваючий курс національної валюти до долара вже найближчим часом, що безпосередньо пов'язане з відновленням податку на імпорт.

Про це аналітик RoboForex Андрій Гойлов розповів виданню "Сегодня".

"Найближчим часом Нацбанк може повернути плаваючий курс гривні до долара США. Все залежить від того, коли Кабмін відновить податок на імпорт", - сказав експерт.

Він додав, що на готівковому валютному ринку гривня стосовно "американця" опустилася нижче за рівень 35,50 грн, а євро впав до позначки 37,50 грн.

На думку експерта, зростання пропозиції основних валют із боку комерційних банків позитивно впливає на курс гривні.

Аналітик стверджує, що політика фіксованого курсу починає завдавати більшої шкоди, ніж користі, особливо на тлі зменшення резервів України.

Нагадаємо, НБУ зафіксував офіційний курс долара у зв'язку з повномасштабним російським вторгненням до нашої країни на рівні 29,25 грн.

Як повідомлялося раніше, після введення Нацбанком деяких послаблень і обмежень на валютному ринку, в Україні утворилося три валютні курси: імпортери купують валюту за фіксованим курсом НБУ, карткові операції дорожчі за нього на 10%, а готівка коштує ще більше.