RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вперше за 20 років: курсу євро загрожує падіння до рівня долара США

Вже протягом місяця курс євро може знизитися до курсу долара США, оскільки збільшення розриву між відсотковими ставками й економічним зростанням у Штатах і Європі тягне вниз єдину валюту.

Про це з посиланням на дані Wells Fargo повідомляє агентство Bloomberg.

Таке серйозне падіння стане першим випадком за два десятиліття, коли євро зрівняється з доларом. А тим часом євро завмер на рівні 1,04 долара у вівторок, стабілізувавшись після триденного падіння.

Протягом року євро до долара ослабнув на 8%, що у середині травня стало п'ятирічним мінімумом. Це сталося на тлі агресивного посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи, що підштовхнуло відсоткові ставки в США значно вище за ставки в Європі.

Прогноз Wells Fargo прозвучав на тлі зростання спекуляцій про те, що ФРС може підвищити свою ключову базову ставку на цілі 75 базисних пунктів у середу, що допоможе підштовхнути показник долара США до найвищого рівня за останні два роки.

Подібні дії ФРС чинять тиск на євро, оскільки Європейський центробанк йде менш яструбиним шляхом, пише Ерік Нельсон, валютний стратег банку. Базове економічне зростання також сильніше у США, аніж у єврозоні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що плаваючий курс гривні до долара може повернутися.


Wells Fargo & Company — банківська холдингова компанія, що надає фінансові та страхові послуги у США й Канаді. Входить до так званої "великої четвірки" банків США, посідає 7 місце в списку найдорожчих компаній США, також входить до рейтингу Fortune 1000.