RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Що буде з курсом долара у липні: фінансовий аналітик дав прогноз

В Україні курс долара може підскочити до такого рівня, який складно передбачити. Це станеться, якщо Національний банк відпустить курс, який утримує з початку російського повномасштабного вторгнення.

Про це розповів фінансовий аналітик Іван Угляниця, пише UBR.ua.

Експерт вважає, що імпорт та експорт кардинально розділилися, адже імпорт купує валюту фактично у НБУ, тобто значно дешевшу за ринкову. Купує ринковий товар, продаючи в країні за ринковими цінами. Ситуація з експортом протилежна - одержує та продає товар тут за максимально низьким валютним курсом.

За його словами, у разі скасування обмеження для імпорту - регулятору потрібно також відпускати курс. Проте, якої позначки він сягне - ніхто не знає, що й стримує процес.

"Оскільки Нацбанк не знає, який буде курс, його потрібно просто відпустити. Вони готові купувати за ринковим курсом, але ніхто більше до цього не готовий", - зауважує аналітик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як люди наживаються на різниці валютного курсу: імпортери купують валюту за фіксованим курсом НБУ, карткові операції дорожчі за нього на 10%, а готівка коштує ще більше.

Як повідомлялося, курс валют у нашій країні залишається нестабільним. НБУ встановлює щодня офіційний курс гривні до долара США на рівні 29,25 грн/долар, тоді як на чорному ринку долар купують за 35,40 грн, а продають за 35,50 грн./долар.