RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Долар по 50: аналітик оцінив можливість зростання курсу

Курс долара в Україні найближчим часом може наблизитися до позначки 50 грн/$.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ) Максим Орищак у спілкуванні з журналістами зазначив, що в нинішній ситуації макропоказники є дуже умовними і важко прогнозувати, що буде з курсом долара навіть у 2023 році.

"Менш-точніше спрогнозувати валютний курс на наступний рік (і навіть на кінець нинішнього) просто неможливо. Це ж стосується і всіх інших мароекономічних показників, про які було сказано вище", - підкреслив Орищак у коментарі "Апострофу".

Аналітик вважає, що у 2022 році не варто очікувати стрибка курсу долара в Україні до 42 гривень. За словами Орищака, Національний банк зараз зосередив зусилля на стримуванні девальвації, через що високого попиту на валюту з боку бізнесу та населення вже немає.

Експерт вважає, що якщо повномасштабна війна припиниться, а Кабінет міністрів візьме курс на відновлення та стабілізацію економіки, курс долара не підніматиметься до позначки 50 грн/$.

"Але якщо ж війну не закінчать, до дефолту не дадуть прийти, то в моменти виплат за міжнародними кредитами, які можливі за рахунок залучення нових кредитів, або за рахунок золотовалютних резервів, ми спостерігатимемо девальваційні стрибки з прицілом на 50 гривень за долар і євро", - підсумував Орищак, озвучуючи валютний прогноз.

Також читайте матеріал "Апострофа": Прогнози - справа невдячна: яким буде курс валют наступного року