RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чи підскочить в Україні курс долара? Прогноз на грудень

У грудні на готівковому ринку валюти курсові межі допустимих коливань очікуються в діапазоні 37-38 грн/долар та 39-41 грн/євро.

Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

Читайте також: Три сценарії для гривні: що буде, якщо США залишать Україну без грошей

За його словами, поточні коливання (щоденні) та різниця між курсами покупки та продажу на готівковому ринку будуть у межах 0,3-0,5 грн. В той же час на міжбанківському ринку курсові коливання можуть бути у широкому коридорі: 36-38 грн/долар та 39-41 грн/євро, поточні коливання збережуться на рівні 0,2 грн.

На думку експерта, одним із головних факторів, на основі якого формуватимуться курси, є співвідношення попиту та пропозиції передусім на безготівковому ринку. За його словами, цілком можливо, що міжкурсова різниця скоротиться з теперішніх 1-1,5% до 1-0,7%.

Лєсовий вважає, що курс валют залежатиме не лише від міжнародної допомоги, а й від низкий інших факторів: розвитку економіки країни у складний воєнний період, обсягів та можливості здійснювати експорт, стану справ на фронті та можливих наслідків російських обстрілів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав також про те, скільки втратить економіка України через блокаду в Польщі і що обіцяють заблокованим водіям.

Вас також може зацікавити:

Україна отримає від Єврокомісії 50 млн євро: на що підуть гроші

Наскільки сильно може подорожчати долар: прогноз курсу валют до кінця року

Бути чи не бути: чи проживе Україна без американських грошей