RU  UA

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Гривня продовжує падіння: скільки коштує долар в обмінниках на початку тижня

Після того, як в останній день весни долар сягнув рекордних відміток, він продовжує рости - станом на понеділок, 3 червня, ціна за американську валюту перевалила за 41 гривню.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на дані моніторингу ринку.

Так, станом на ранок 3 червня середній курс долара на продажу піднявся на 8 копійок і досягнув 41,11 гривні. Обмінні пункти купують американську валюту за 40,56 гривні. Середній курс євро на продажу знизився на 1 копійку і становить 44,88 гривні. Середній курс покупки євро зріс на 0,04 гривні та становить 44,30 гривні. На міжбанківському ринку курс становить 40,56-40,58 гривні за долар (купівля/продаж), що на три копійки нижче, ніж при закритті попереднього банківського дня.

Читайте також: Долар злетів уверх: чи зупиниться ріст і що чекати від регулятора

Варто зазначити, що Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 40,5373 гривні за 1 долар, що означає зростання на 0,0372 гривні порівняно з попереднім показником, та стало новим рекордом. Попередній максимум був зафіксований 31 травня 2024 року - 40,50 гривень за долар. Офіційний курс для євро сьогодні склав 43,985 гривні, також ставши черговим максимумом.

За словами начальника департаменту казначейства Глобус Банку Тараса Лєсового, в червні на валютну ситуацію також буде впливати зростання тарифів на електроенергію. Проте загалом будь-які зміни курсів не будуть відбуватися раптово.

Він наголосив, що на цьому тижні ситуація може залишатися нестабільною, тобто показники будуть змінюватися майже щодня. При цьому зростання курсу буде чергуватися з періодами зниження і навпаки.

Раніше ми писали, що грошей немає, але влада вперто просуває "Національний кешбек".

  • Вас може зацікавити:

Україна відмовиться від долара на користь євро: чому НБУ наважився на різкий крок

Українцям прогнозують долар по 54: яким буде курс до 2029 року

Е-гривня здатна здійснити прорив, але є певні "але"