RU  UA

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

Всі новини

Відставка Смолія: низка великих компаній заморожують інвестиції в Україну

Низка міжнародних компаній припиняє інвестування в Україну через непередбачуваність ситуації, яка склалася в зв'язку з відставкою глави НБУ Якова Смолія.

Таку заяву зробив президент Американської торговельної палати Андрій Гундер в прямому ефірі Радіо Свобода.

За словами фінансиста, деякі міжнародні бізнес-компанії спостерігають, що буде далі і поки зупиняють інвестиції в Україну.

"Компанії довіряли Нацбанку, оскільки це була незалежна організація, яка втримала інфляцію і золотовалютні резерви. Політика Нацбанку була зрозуміла і передбачувана. Бізнес хоче мати якусь передбачуваність і без цієї передбачуваності компанії заявили публічно, що деякі з них зупиняють подальші інвестиції, поки не буде зрозуміло, які будуть наступні кроки і що можна очікувати далі ", - заявив Гундер.

Як повідомляв "Апостроф", екс-голова НБУ Яків Смолій, якого Рада звільнила із займаної посади,розповів,у чому полягав тиск на керівництво Національного банку України.

До слова, президент України Володимир Зеленський проводить консультації з претендентами на посаду голови Національного банку України, вже сформовано шорт-лист.