RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні перерахують пенсії з 1 грудня: хто і яку надбавку отримає

В Україні відбудеться підвищення прожиткового мінімуму, який підвищується з 1 липня і з 1 грудня. Таким чином вже 1 грудня автоматично підвищаться соціальні стандарти, зокрема пенсії, розмір яких прив'язаний до розміру прожиткового мінімуму.

"Апостроф" розповідає, що відомо на даний момент.

З 1 грудня розмір мінімальної пенсії, яка залежить від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, становитиме 1 769 гривень. Максимальна пенсія зросте до 17 690 гривень.

Також будуть перераховані щомісячні виплати для тих, хто має більше необхідного стажу для отримання пенсії (понад 35 років для чоловіків і понад 30 років – для жінок). Такі пенсіонери отримають 1% надбавки від мінімальної пенсії за кожен додатковий рік. Зараз ця сума становить 17,12 гривні, а з 1 грудня буде 17,69 гривні.

Разом з підвищенням прожиткового мінімуму виростуть і надбавки за статус "Почесний донор СРСР" і "Почесний донор України" – до 218,9 гривні.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп Роксолана Підласа заявила, що друге підвищення мінімальної зарплати в Україні може відбутися не в липні, а наприкінці 2021 року. Це дозволить бізнесу сплачувати менші податки.