RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Маск обрушив курси криптовалют: скільки зараз коштує біткоін

Курси криптовалют обвалилися після твіту американського мільярдера Ілона Маска. Він заявив, що їх видобування шкодить навколишньому середовищу.

Про це повідомляє ain.

Ілон Маск написав у своєму Twitter, що Tesla більше не буде продавати електромобілі за біткоіни, поки майнинг не перейде на більш екологічні джерела енергії.

"Криптовалюта - це хороша ідея на багатьох рівнях, і ми вважаємо, що у них багатообіцяюче майбутнє. Але вони занадто дорого обходяться навколишньому середовищу", - йдеться у твіті Tesla.

Після заяви Маска курс біткоіну звалився майже на 15% з $ 54 623 до $ 47 720. За лідером пішли й курси інших криптовалюта. Так Ethereum подешевшав на 14,3%, Uniswap - на 9,3%, Polkadot - на 4,7%, а Dogecoin - на цілих 18,8%. Загальна капіталізація криптовалютного ринку зменшилася на 10,5% з $ 2,38 трлн до $ 2,13 трлн. Пізніше ціни перейшли до корекції.

Курс біткоїну за останню добу. График: CoinDesk

Видання зазначає, що Tesla надала можливість оплати біткоінами в березні нинішнього року.

У звіті за 2020 рік Tesla показала інвестиції в біткоіни на $ 1,5 млрд. Примітно, що велика кількість енергії, використовуваної для майнінгу, не завадила Маску зробити ці вкладення.

Експерти вважають, що за допомогою таких заяв Маск заробляє на зміні курсу криптовалют. Передбачається, що перед публікацією Tesla позбулася частини своїх криптовалютних заощаджень. Інформація про це стане доступна в липні, коли компанія опублікує звіт за другий квартал 2021 року.

Нагадаємо, раніше американській підприємець, мільярдер і інженер Ілон Маск заявив, що людство повинно стати космічним видом.