RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росія знову стягує війська до кордону з Україною: на Заході стривожені

Росія продовжує стягувати свої війська біля кордону з Україною. У США та Європі занепокоїлись цим фактом. Водночас неясно які саме цілі переслідують ці нарощування військової техніки та російських військових.

Про повідомляє The Washington Post.

Відео у соціальних мережах, на яких військові потяги та автоколони РФ перекидають до кордону з Україною військову техніку у великому обсязі з'являються все частіше останніми тижнями. Глава програми з вивчення РФ Майкл Кофман з некомерційної аналітичної групи CNA у Вірджинії зазначає, що це не схоже на навчання, тому наразі не зрозуміло що відбувається.

Деякі американські та європейські офіційні особи, які вирішали залишитися анонімними, заявили, що активне стягування військ Росії особливо помітно після того, як РФ завершила масштабні спільні військові навчання з Білоруссю “Захід 2021” на західному фланзі у вересні.

Так, 41-а загальновійськова армія РФ не повернулася у місце своєї дислокації. Як підтверджують супутникові світлини, вона з’єдналася з іншими силами Росії близько кордону з Україною. Як вказує Кофман, супутник зафіксував, як до українського кордону також перекидається особовий склад елітного підрозділу 1-ої гвардійської танкової армії РФ з Москви.

“Я думаю, що потрібно зробити крок назад і подивитися на минулий рік загалом, і якщо ви це зробите, то зрозумієте, що тон та меседжі Росії щодо України різко змінилися”, - додав керівник програми з вивчення РФ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Агресивний "Захід 2021": чи варто Україні чекати провокацій