RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світовий банк виділив Україні 150 млн доларів: на що підуть гроші

Україна отримає 150 мільйонів доларів від Світового банку. Кошти надано на допомогу у боротьбі з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Як йдеться у релізі, додаткове фінансування у вищевказаному обсязі було схвалене Радою виконавчих директорів Світового банку. Кошти надаються для реалізації проєкту "Екстренне реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні".

Зокрема, 120 мільйонів доларів мають допомогти українському уряду закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких буде достатньо, щоб охопити вакцинацією 20% населення країни. Окрім того, закупівля дасть можливість 10 мільйонам осіб із пріоритетних груп населення пройти повний курс вакцинації. Решту в 30 мільйонів доларів спрямують в рамках вакцинації на інформаційні технології, комунікацію з громадськістю, закупівлю обладнання для забезпечення холодового ланцюга, а також управління відходами.

"Нове додаткове фінансування допоможе Україні і надалі посилювати заходи щодо протидії COVID-19 та прискорити вакцинацію. Рівень вакцинації в Україні все ще є одним із найнижчих в Європі. Через це такими високими є втрати людських життів, так само як і економічні втрати, особливо з появою нових варіантів вірусу", – наголосив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у червні поточного року Україна та Світовий банк уклали угоду на суму 350 млн доларів: кошти призначені для розвитку економіки в період пандемії.