RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Укроборонпром" може змінити "господаря": Данилюк розповів, кому віддадуть держконцерн

Акціонером державного концерну "Укроборонпром" може стати Міністерство оборони України.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Зараз акціонером є Кабінет міністрів. Моя позиція насправді, що Кабмін не може бути акціонером, якесь одне з міністерств повинно бути акціонером. Міністерство оборони - це оптимальний варіант, який ми проговорили. Цей варіант також і забезпечує відповідну зв'язок з президентом", - сказав він.

Данилюк додав, що це рішення вже затвердили, і підкреслив, що підприємство чекає "серйозна оптимізація".

"Укроборонпром" буде працювати в інтересах держави. Щодо старої ідеї - ліквідувати не ліквідовувати. Дивіться: є державні підприємства, в решті решт, що не працює - треба ліквідувати, але те, що залишиться - і буде кістяком нового "Укроборонпрому", - сказав секретар РНБО.

На його думку, найбільш правильна модель реорганізації держконцерну - перетворити його в холдинг з чітко продуманою системою управління.

Як повідомляв "Апостроф", за кілька тижнів до свого звільнення з посади гендиректора ДК "Укроборонпром" Павло Букін підписав наказ про затвердження нового статуту ДК "Укрспецекспорт", яким максимально розширюються повноваження керівництва "Укрспецекспорту". В результаті компанія практично виводиться з-під контролю державного концерну.