RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розкрито нові дані про бізнес дружини Медведчука в Росії: документ

Телеведуча Оксана Марченко, дружина глави політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктора Медведчука, збільшила до 61% частку в компанії НЗНП Трейд, яка бурить нафтові свердловини в Росії.

Про це йдеться в розслідуванні програми Схеми.

Зміни серед засновників НЗНП Трейд, яка добуває нафту на Гавріковском родовищі в Ханти-Мансійському автономному окрузі РФ, відбулися в кінці травня. 23 числа частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє Оксана Марченко через TUMILLON INVESTMENTS LTD, зросла з 50,1% до 61%. Частка Наталії Лавренюк - з 14,9% до 25%. А компанії з орбіти російського бізнесмена Сергія Кислова ТОВ Розвиток і ТОВ Дол позбулися участі в підприємстві.

Лавренюк - не чужа людина для сім'ї Медведчука-Марченко, відзначають Схеми. За даними журналістів, у 2018 році Медведчук з дружиною і Наталя Лавренюк разом летіли приватним літаком з Києва в Анапу.

Ще 14% НЗНП Трейд виявилися у нового бізнес-партнера сім'ї Медведчука-Марченко - АТ Фінконсалтпро. Згідно з даними російського реєстру, компанією володіє її директор - Ніколян Родіон Гургенович. Нафтовий бізнес - новий для нього напрямок. Раніше він займався популяризацією малої авіації, був співзасновником ряду аероклубів в Росії.

На дзвінки та повідомлення журналістів з проханням про коментар Ніколян не відповів. Відмовилося від коментарів і керівництво НЗНП Трейд, пославшись на зайнятість.

Як повідомляв "Апостроф", кандидат в народні депутати Віктор Медведчук не звертає увагу на те, що близько половини населення країни ставиться до нього і його політичній силі негативно.