RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Суд прийняв резонансне рішення по тарифам на газ в Україні

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду за позовом Юлії Тимошенко до Кабінету міністрів і "Нафтогазу", яким визначається порядок формування ціни на природний газ для потреб населення і теплокомуненерго.

Про це йдеться в повідомленні "Судово-юридичної газети".

Суд підтвердив незаконність постанови Кабінету міністрів №315 від 27 квітня 2016 року.

"Таким чином, ціна на газ, яка діяла 2,5 року відповідно до постанови КМУ №315, визнана незаконною. Як зазначає юридична спільнота, правові наслідки будуть дуже потужними: теплокомуненерго можуть вимагати перерахунку, а споживачі отримали підстави для перерахунку за газ і тепло" , - йдеться в повідомленні.

Суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Кабінету міністрів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Відкритого акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія" Нафтогаз України ", Щербань Тамари Миколаївни.

Основним аргументом протиправності зазначеної постанови для суду стала необґрунтованість і незаконність тарифів на газ. Крім того, суд у своєму рішенні встановив порушення процедури прийняття зазначеної постанови.

Як повідомляв "Апостроф", лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко озвучила п'ять кроків, які її команда має намір реалізувати після парламентських виборів для зниження тарифів в Україні.