RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Переговори з Росією щодо газу: названо офіційну дату зустрічі

Єврокомісія (ЄК) підтвердила інформацію про проведення у четвер в Брюсселі тристоронніх консультацій щодо газу між ЄС, Україною і Росією.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення ЄК.

"Завтра, 19 вересня, в Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною про довгострокове транзит газу через Україну після 2019 року", - говориться в документі.

Головувати на цьому раунді тристоронніх політичних консультацій щодо газу буде заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович, йдеться в документі. Будуть також брати участь керівники "Нафтогазу" і "Газпрому", повідомила Єврокомісія.

"Я впевнений, що прогрес (на консультаціях - ред.) Дасть сильний позитивний сигнал ринку і споживачам напередодні зимового сезону", - наводяться в комюніке слова Марош Шефчович.

На порядку денному зустрічі - питання того, як відобразити енергетичні правила ЄС в майбутній угоді про постачання і транзит газу, тривалість майбутнього контракту, необхідні гнучкі обсяги і тарифи.

Сторони вже проводили кілька зустрічей, 17 липня 2018 року і 21 січня 2019 року, на яких не знайшли прийнятного для всіх рішення про контракт на транзит.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має намір домагатися від України укладення короткострокового контракту на транзит газу в Європу після 2019 року в надії завершити будівництво обхідних газопроводів.