RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Росія зробила перший крок до укладення газового контракту з Україною

У четвер, 28 листопада, представники російської корпорації "Газпром" надали свої коментарі до договору про приєднання газових мереж.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"З хорошого: ми нарешті отримали від росіян їхні коментарі по договору про приєднання мереж (interconnection agreement), який має бути укладений у відповідності до європейських правил. Проект такого договору керівник ОГТСУ передав Газпрому ще на тристоронній зустрічі у вересні, але досі жодної відповіді ми не мали", - сказано в повідомленні.

На думку "Нафтогазу", цей договір є першим кроком до продовження транзиту, хоча до остаточного рішення ще далеко.

Також наголошується, що заплановану на 29 листопада тристоронню зустріч ( "Нафтогаз", "Газпром", Єврокомісія) перенесли для того, щоб фахівці обох операторів проаналізували коментарі і домовилися щодо тексту угоди.

"Важливе застереження. Досвід показує, що з наближенням до важливих дат тактика російської сторони змінюється кілька разів, і буде змінюватися ще. На тому боці – дуже досвідчені переговорники, які бачили з десяток наших урядів і мають широкий арсенал переговорних інструментів. Але ж і ми не раз бували в тому арсеналі і знаємо, що в ньому чого варто. Ми якісно підготувалися до цієї зими, і загнати нас в кут неможливо", - заявили в "Нафтогазі".

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський заявив, що в ході телефонної розмови з главою Росії Володимиром Путіним обговорювалося в тому числі питання підписання нового договору про транзит газу до Європи.