RU  UA

"Газпром" оштрафовано на мільярди доларів в Європі

Польша оштрафувала російську компанію "Газпром" на дуже значну суму. За рішенням польського Антимонопольного комітету, компанія вимушена заплатити більше семи мільярдів доларів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00.

Своє рішення Антимонопольний комітет пояснює тим, що "Газпром" разом з п'ятьма європейськими фірмами уклав угоди про фінансування газопроводу "Північний потік-2". У Польщі визнали ці договори незаконними.

У комітеті стверджують, що така оборудка може суттєво зашкодити економіці Польщі та Євросоюзу. Там побоюються, що ціни на російський газ можуть підвищити через витрати на будівництво газопроводу.

"Це продовження вже прийнятого Європою курсу на те, щоб змусити Росію та "Газпром" відповідати європейській енергетичній хартії в усіх проектах, які реалізуються у європейському просторі та, перш за все, у "Північному потоці-2". Це не перше таке рішення. До цього польська газорозподільна компанія виграла у Стокгольмі суд проти "Газпрому" на достатньо велику суму. У цьому вона використала досвід нашого "Нафтогазу"", - зауважив журналіст Сергій Бережной в ефірі Апостроф Live.