RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна відмовляється від російської електроенергії: в НКРЕ назвали дати

НКРЕКУ намір призупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня. Питання припинення імпорту струму розглянуть 26 травня.

Відповідний проект постанови опублікований на сайті НКРЕКУ.

Повідомляється, що Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі", який набрав чинності з 15 травня 2021 року, надав право регулятору обмежувати доступну пропускну здатність для імпорту електричної енергії в Україну.

У зв'язку з цим в проекті постанови, яке НКРЕКУ розгляне 26 травня, запропоновано призупинити закупівлю електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня.

"Призупинення імпорту електроенергії має позитивно відбитися на забезпеченні безпеки поставок електроенергії в ОЕС України, на діяльності вугледобувних підприємств і не створить загрози безпеці функціонування ОЕС України до початку осінньо-зимового періоду 2021/2022 років", - йдеться в проекті постанови.

Читайте також матеріал "Апострофа": В Україні системна помилка в секторі ЖКГ, ситуація там некерована - колишній міністр енергетики.