RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Українців налякали віяловими відключеннями електрики і зростанням цін взимку: з чим це пов'язано

На тлі скорочення Росією поставок газу в Європу, на ринку спостерігається дефіцит блакитного палива. Українська влада запевняє, що це не стане проблемою під час майбутнього опалювального сезону. За їхніми словами, газу вистачить і тарифи на нього не підвищуватимуться. Але в кулуарних колах ходять чутки, що цієї зими в країні може розгорітися повноцінна енергетична криза.

Портал "Апостроф" вирішив розібратися, яка зараз ситуація у вітчизняній енергетиці, і чи варто очікувати віялові відключення.

Так, підвищене навантаження на енергосистему країни майбутньою зимою може обернутися віяловими відключеннями, що навряд чи сподобається українцям. Особливо, якщо до того часу ще й введуть локдаун.

Крім того, якщо ціни на газ в найближчі місяці не знизяться - а передумов для цього немає - бізнес, який, нагадаємо, купує паливо за ринковими тарифами, буде змушений підвищувати ціни на свої товари і послуги.

Тож, як би влада не намагалася стримати тарифи на послуги ЖКГ для населення, наслідки енергокризи та галопуючої інфляції можуть виявитися плачевними. А це загрожує масовими невдоволеннями громадян.

При цьому можна не сумніватися, що опозиція скористається такою ситуацією для ще більшого розгойдування ситуації.

"Якщо в будинках, школах, лікарнях буде холодно, це буде хорошою картинкою, яку можна показувати і використовувати по повній, - заявив в коментарі "Апострофу" політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко. - Буде невдоволення (населення), що негативно відіб'ється на рейтингах влади, а при її помітному ослабленні включаться гравці, які не задоволені нинішньою політикою. А таких вистачає. Зазвичай опозиція у нас намагається щось придумати, взяти якусь тему і спробувати її роздмухати. А тут нічого особливо й вигадувати не потрібно".

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Допомогти Путіну: як українські" професіонали "ведуть Україну до кризи".