RU  UA

​Зимою - без тепла: південні та східні регіони України можуть залишитися без газу

В листопаді “Газпром” припинить транспортування газу за допомогою української газотранспортної системи, що спричинить нестачу тиску в ГТС. Через це зупиниться постачання газу в східні та південні області України.

Про це в ефірі Апостроф LIVE на Апостроф TV розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

На сьогодні 40 мільярдів кубометрів газу ми транспортуємо, а що буде в 2024 році взагалі незрозуміло. Тут незрозуміло, що у нас буде через два місяці, тому що вже в листопаді завершується повний обсяг транспортування через українську ГТС. Україна буде мати величезні проблеми, тому що без транспортування російського газу ми фактично зупинимо постачання газу в східні та південні області. Нам необхідний буде додатковий обсяг транспортного газу для того, щоб підтримувати тиск в газотранспортній системі", – вважає Попенко.

Нагадаємо, ціни на комунальні послуги будуть поступово рости, якщо не в найближчі місяці, то вже в наступному році. Оскільки більшість теплокомуненерго будуть змушені піднімати тарифи, адже їм потрібно компенсувати витрати з місцевого бюджету на опалення, які вони заплатять, як компенсацію різниці вартості газу.