RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запуск "Північного потоку - 2" відкладуть на невідомий термін: Німеччина знайшла проблему

Введення в експлуатацію російського газопроводу "Північний потік - 2" може бути відкладено на невизначений термін.

Про це повідомляє Reuters.

Це пов'язано з рішенням німецького регулятора призупинити сертифікацію газопроводу. За даними ЗМІ, російському "Газпрому" потрібен час, щоб створити товариство з обмеженою відповідальністю згідно з німецьким законодавством. Дочірня компанія має продемонструвати, що має фінансування і є достатньо незалежною від російського "Газпрому".

Водночас, "Газпром", ймовірно, намагатиметься обійти вимоги європейського законодавства і сертифікуватиме не весь газопровід, а лише частину, що розташована в територіальних водах Німеччини. Про це повідомляє генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

"Для цього швейцарська Nord Stream 2 AG створить німецьку “дочку”, яка, в свою чергу, намагатиметься отримати статус незалежного оператора”, — відзначив Макогон.

За його словами, наступне завдання для німецького регулятора BNetzA — визначити, чи ця дочірня компанія відповідатиме німецькому та європейському законодавству.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що запуск російського газопроводу "Північний потік-2" призведе до втрати поставок "блакитного палива" для деяких населених пунктів України.